برند سازی تولید عسل در شازند مغفول مانده است

نمایش خبر : 174 | تاریخ انتشار : 1395/08/26 07:00

به گزارش پایگاه خبری شازند ما، شهرستان شازند در استان مرکزی از جمله مناطقی است که در زمینه کشاورزی وضعیت مستعدی دارد و این شرایط سبب شده تا با توجه به بارش سالانه و پوشش گیاهی مناسب، در سال های اخیر این شهرستان در حوزه زنبورداری و تولید عسل در استان مرکزی فعال شود.

تولید عسل و پرورش زنبور به عنوان یک درآمدزایی پاک و بدون ضرر به محیط زیست، می تواند کمک شایانی به اشتغال و توسعه شهرستان و استان داشته باشد و شهرستان شازند نیز با تولید 300 تن عسل در سال رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده است.

 

 


در این خصوص مجتبی صیادی، جوان موفق شازندی که چند سالی است به تولید عسل پرداخته به خبرنگار ما گفت: در سال ۹۱ کار پرورش زنبور و تولید عسل را در منطقه شهباز شازند آغاز کردم.

این جوان تولید کننده عسل ادامه داد: عسل منطقه شهباز شازند به دلیل قرار دادن کندوها در کوهپایه قله شهباز و استفاده زنبورها از گیاهان کوهی که بعضا خاصیت دارویی نیز دارند از کیفیت بالایی برخوردار بوده و می توان گفت در تمام استان شناخته شده است.

صیادی بیان کرد: سال ۹۱ با ۱۰۰ کندو آغاز به کار کرده و در حال حاضر با نزدیک به 600 کندو در حال فعالیتم و می توان گفت قطب اول تولید عسل در شهرستان شازند را داریم به طوری که در کنار عسل، فروش کندو نیز انجام می دهیم.

وی گفت: باید عسل شهرستان شازند با نام این منطقه عرضه شود؛ در این رابطه نیاز به احداث کارگاه بسته بندی در منطقه بوده تا عسل شازند با نام این شهرستان عرضه شود.

رامین اخلاصی با بیان اینکه شهرستان شازند در تولید عسل از جایگاه خوبی در استان برخوردار است، افزود: این شهرستان با توجه به اقلیم مناسب و آب و هوای مطلوب ۱۵هزار زنبوردار مهاجر را از شهرهای مختلف کشور در خود جای داده که در فصل مناسب به این شهرستان کوچ می کنند.

وی با اشاره به تعاونی زنبورداران این شهرستان گفت: در حال حاضر اعضای تعاونی زنبورداران شهرستان شازند 125 نفر هستند که به صورت پراکنده در مناطق مختلف شهرستان به پرورش زنبور و تولید عسل اشتغال دارند.

 

 


رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان شازند با بیان اینکه برند سازی تولید عسل در شازند مغفول مانده است تصریح کرد: جلساتی در این خصوص برگزار شده که نیاز به همکاری و مساعدت برخی ادارات دارد چرا که شهرستان شازند با تولید سالانه 300 تن عسل با کیفیت در سال و با دارا بودن 31 هزار کندو، نیازمند به برند سازی است.

اخلاصی عنوان کرد: در حال حاضر دو کارگاه بسته بندی عسل در سطح شهرستان شازند در حال احداث است که با تکمیل و راه اندازی این دو کارگاه مشکل بسته بندی عسل در سطح شهرستان حل خواهد شد و از این پس بسته بندی ها با برند عسل شهرستان شازند در سطح بازار ارائه می شود.

مدیرعامل اتحادیه زنبورداران استان مرکزی نیز پیش از این در گفتگو با خبرگزاری مهر با بیان اینکه برای رسیدن به میزان مطلوب تولید عسل، سالانه در استان ۳۶هزار ملکه زنبور عسل اصلاح شده احتیاج است، گفت: شهرستان شازند با توجه به رتبه اول تولید عسل آن در استان، به ۱۴هزار و ۵۰۰ ملکه اصلاح شده احتیاج دارد که متاسفانه بضاعت مالی زنبورداران پایین است و مجبور به استفاده از ملکه های داخل کندوها هستند.

استفاده از ملکه های تولید داخلی و داخل کندوها، باعث پایین آمدن بازده تولید عسل می شود.

گفتنی است، پرورش زنبور عسل علاوه بر ایجاد اشتغال، درآمدزایی و ارزش اقتصادی، موجب افزایش بازده محصولات کشاورزی زراعی و باغی از طریق گرده افشانی می شود؛ طی روند گرده افشانی زنبورها در منطقه، تولید محصول کشاورزی در باغات، افزایش پنج برابری و اراضی زراعی افزایش سه برابری پیدا می کند و در واقع این اشتغال مفید، به بخش کشاورزی در منطقه نیز یاری می رساند.

انتهای پیام/ن

دیدگاه کاربران
دیدگاهی توسط کاربران ثبت نشده است .
فرم ارسال دیدگاه
نام کامل :
پست الکترونیکی :
متن پیام :
کد امنیتی : تصویر كد امنیتی
عکس خوانده نمی شود
salamup.ir
nashrkhabar.ir