نویسنده: حسین نوروزی

جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۶

افزایش سطح زیرکشت چغندر قند در شازند

چغندر قند؛ محصول کم‌آب و اقتصادی در مسیر توسعه کشاورزی شازند

چغندر قند؛ محصول کم‌آب و اقتصادی در مسیر توسعه کشاورزی شازند
مدیر جهاد کشاورزی شازند با اشاره به مزایای اقتصادی و مصرف آب کمتر چغندر قند، از افزایش سطح زیرکشت این محصول در شهرستان خبر داد و آن را راهکاری پایدار برای مقابله با خشکسالی و بهبود الگوی کشت منطقه دانست.

محمدعلی بهرامی، مدیر جهاد کشاورزی شازند، با اشاره به سابقه تاریخی شهرستان در تولید چغندر قند، گفت: «کشاورزان شازند با خاک و روش‌های کشت چغندر کاملاً آشنا هستند. طی سال‌های اخیر، گرایش به کشت لوبیا باعث کاهش سطح زیرکشت چغندر شد، اما با توجه به مصرف کمتر آب و نیاز پایین‌تر به سموم شیمیایی، این محصول دوباره جایگاه خود را در الگوی کشت شهرستان پیدا کرده است.»

وی افزود: «کشت چغندر قند در مقایسه با لوبیا حدود ۴۰ درصد مصرف آب کمتری دارد و از نظر اقتصادی نیز قابل رقابت است. در شرایط خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی، این محصول به عنوان گزینه‌ای پایدار برای تولید و صرفه‌جویی در منابع آبی مطرح است.»

بهرامی درباره برنامه‌های توسعه‌ای گفت: «سطح زیرکشت چغندر قند در سال گذشته حدود ۱۰ هکتار بود که امسال به ۵۰ هکتار افزایش یافته و پیش‌بینی می‌کنیم در سال‌های آینده به بیش از ۱۵۰ هکتار برسد تا زیرساخت‌های لازم برای گسترش کامل این کشت فراهم شود.» /پایگاه خبری به وقت شازند

کد خبر : 222
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.