نویسنده: حسین نوروزی

جمعه ۲۳ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۱

بازگشت محصول استراتژیک به الگوی زراعی شازند

احیای کشت چغندر قند در شازند؛ گامی برای صرفه‌جویی آب و بهبود خاک

احیای کشت چغندر قند در شازند؛ گامی برای صرفه‌جویی آب و بهبود خاک
جهاد کشاورزی شهرستان شازند با اجرای برنامه‌ای گسترده، کشت چغندر قند را به عنوان محصولی استراتژیک در الگوی زراعی منطقه احیا می‌کند؛ اقدامی که علاوه بر کاهش مصرف آب، به بهبود حاصل‌خیزی خاک و توسعه پایدار کشاورزی کمک خواهد کرد.

نادر نادرنیا، کارشناس مسئول جهاد کشاورزی شازند، با اشاره به جایگاه تاریخی این شهرستان در تولید چغندر قند گفت: چغندر قند از محصولات کلیدی کشت بهاره کشور است و خاستگاه اصلی آن استان مرکزی، شهرستان شازند بوده است. وی افزود: تمامی کشت‌های فعلی این محصول در منطقه با روش آبیاری تحت فشار انجام می‌شود که نقش مهمی در صرفه‌جویی منابع آبی دارد.

 

او با بیان اینکه چغندر تولیدی شازند به دلیل شرایط اقلیمی و خاک مناسب از کیفیت و عملکرد بالایی برخوردار است، اظهار داشت: در سال‌های اخیر سطح زیرکشت این محصول کاهش چشمگیری داشته اما با توجه به اهمیت آن در تناوب زراعی، بهبود خاک و کاهش مصرف آب، تلاش داریم جایگاه آن را دوباره در الگوی زراعی منطقه تثبیت کنیم.

 

نادرنیا همچنین به مزیت‌های کشاورزی تناوبی اشاره کرد و گفت: کشت چغندر در تناوب با لوبیا می‌تواند در کنترل بیماری‌های قارچی رایج در مزارع لوبیا بسیار مؤثر باشد. وی خاطرنشان کرد: با اقدامات ترویجی و آموزشی امیدواریم سطح زیرکشت چغندر به میزان مطلوب بازگردد، چرا که هم‌اکنون بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته است.  /پایگاه خبری به وقت شازند

کد خبر : 219
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.